Hjemmelaget turmat?
Her kommer en enkel forklaring på hvordan du kan lage din egen turmat i sommer. Det er bare fantasien setter grenser for hva du kan lage!
Turmat med utsikt. Hva slår vel den opplevelsen?
Foto: Åste Innleggen
Det du trenger for å lage turmat:
Det kan høres avansert ut å lage egen turmat, men det er ganske enkelt. Det krever bare litt tålmodighet for den bruker tid på å tørke.
Hvordan tørke?
Husk å kutte grønnsaker i små biter, store biter tar lang tid å tørke.
Etter du har stekt opp lar du det hvile før du smører det utover et bakepapir på brett til tørkemaskin/stekeovn. Pass på at bønnene deles opp slik at fuktigheten slipper ut. Ikke smør gryten for tykt ut da tørker den ikke skikkelig.
Forvarm stekeovn/tørkemaskin på 50-60 grader. Sett inn brettet og la det stå i ca 8 timer. Ta brettene ut og la dem hvile en halvtimes tid. Står det for lenge kan det trekke til seg fuktighet.
Etter det deler jeg det opp til fire porsjoner og tilsetter f.eks hurtigris og vakuumpakker.
Dinner with a view?
Foto: Åste Innleggen
«Sous vide»
Sous-vide (fransk for under vakuum) er en måte å tilberede mat, der maten vakuumpakkes, stort sett i plast, og varmebehandles i emballasjen.
Dette er noe som er fullt mulig å gjøre selv også! Det kan du lese mer om her!
Det som er fordelen med denne metoden, er at du kan lage skikkelig gourmet-mat og smaksette favorittmaten din på forhånd og vakuumpakke den. Da er det bare å varme maten opp i varmt vann, og vipps, så er du klar for et fantastisk måltid!
Ferdiglaget grute i vakuumpose. Enkelt, knallgodt og praktisk!
Foto: Christian Iversen Styve
Chili con carne med bønner
10 badespots i nord
Visste du at noen av landets fineste strender finnes nord for polarsirkelen? Åste Innleggen lister opp 10 badespots i nord, som du absolutt bør sjekke ut!
Mat på tur
Er du en av de som sliter med hva du skal ta med av mat på tur? Tom for kreative ideer og kanskje litt lei av frysetørket mat? Her er noen kreative tips og forhåpentligvis litt inspirasjon som kan hjelpe deg!
Vintereventyr i bakgården
Når en bor på Svalbard, i Longyearbyen – da er bakgården litt annerledes en i en annen by. Rett utenfor byen er det villmark og urørt natur, noe som gjør konseptet med nærturer noe mer eksotisk.
Kortreist midtuketur til utsikt og god skikjøring
Bli med vår ambassadør, Anders Møller Vestergård, på en liten om inspirerende omvisning i sunnmørsalpene! Dansken vår «kjører ikke ski som en danske»!
Åsnes Expedition Amundsen 2020 – Rapport fra Team Åsnes-Fjellsport
Sur vind river tak i kroppen. Hetten trekkes godt over hode og snøres sammen. «Nok en motbakke.», sukket jeg i mitt stille sinn. Det er mørkt. Kroppen er sliten etter 12 timer på ski med pulk. Pulken er noe lettere enn ved start, men veier likevel mere enn 40 kg. Kroppen vil bare sove. «Krype i en varm sovepose. Det hadde vært digg.», tenkte jeg. Det er tross alt flere timer siden midnatt. «Smågodt? Nei takk. Selv ikke sjokolade. — Vil bare sove.» I sidesynet ser jeg små fjellbjørker passere sakte forbi. Innimellom dukker det opp noen hytter. Først en sort tømmerhytte. Deretter en rød. «Åh, den hytta var stor!», tenkte jeg. Jeg skvetter nesten til og flytter hodelykta raskt etter for å se bedre. «Nei, det er ikke noe hytte der.», sier jeg til meg selv. Vi er på 1300 meters høyde, midt på Hardangervidda. Det er konkurranse. Ikke bare mot andre, men først og fremst en konkurranse mot deg selv, været og naturen. Det er Åsnes Expedition Amundsen 2020.
En skal ikke sove bort sommernatten
Sommeren byr på lange lyse netter med fantastisk lys og gir derfor muligheten til utrolige naturopplevelser. Det er bare noe helt unikt med å sove ute en sommernatt i det fri, der en får med seg alle de magiske stemningene gjennom døgnets tider.