Skrevet av

Åste Innleggen

Åster er sykepleier og oppvokts som «naturbarn» med lek og barbeinte opplevelser på naturens lekeplass. Flyttet til Finnmark for å studere sykepleie, men ble værende der fordi eventyret var for lokkende.Har også gått Norge på langs. Åste er kanskje mest kjent under instagram aliaset @AASTESVILLMARKSLIV, men hun er også ambassadør for Åsnes og skriver titt og ofte for turjenter.

Åste elsker å bade, til og med i kladt vann over polarsirkelen!
Foto: Åste Innleggen

Bading nord for polarsirkelen

Når jeg sier kritthvite sandstrender og asurblått hav er det kanskje ikke Nord-Norge det første som popper opp i tankene. Men noen av de fineste sandstrendene i Norge finner du akkurat der!

Her er mine favoritt badeperler!

Blir ikke stort klarere vann enn dette her!
Foto: Åste Innleggen

1. Ersfjorden – Senja

Ersfjord på Senja er et magisk skue, og en badeperle for hele familien!
Foto: Åste Innleggen

2. Finnvika – Sørøya

3. Sandfjellet og Sandfjellstranden på Sørøya

4. Sandfjorden – Berlevåg

5. Ytre Forsøl – Hammerfest

Foto: Åste Innleggen

Foto: Åste Innleggen

6. Storsand – Rolvsøya

7. Loppasanden – Loppa

8. Bleik – Andøya

9. Kjøttvika – Sørøya

Nord-Norges svar på Malibu?
Foto: Åste Innleggen

10. Silfar Canyon – Børselv

Idyllisk? Klart, blått vann og stupepotensiale!
Foto: Åste Innleggen

Vintereventyr i bakgården

Når en bor på Svalbard, i Longyearbyen – da er bakgården litt annerledes en i en annen by. Rett utenfor byen er det villmark og urørt natur, noe som gjør konseptet med nærturer noe mer eksotisk.

Les mer »

Åsnes Expedition Amundsen 2020 – Rapport fra Team Åsnes-Fjellsport

Sur vind river tak i kroppen. Hetten trekkes godt over hode og snøres sammen. «Nok en motbakke.», sukket jeg i mitt stille sinn. Det er mørkt. Kroppen er sliten etter 12 timer på ski med pulk. Pulken er noe lettere enn ved start, men veier likevel mere enn 40 kg. Kroppen vil bare sove. «Krype i en varm sovepose. Det hadde vært digg.», tenkte jeg. Det er tross alt flere timer siden midnatt. «Smågodt? Nei takk. Selv ikke sjokolade. — Vil bare sove.» I sidesynet ser jeg små fjellbjørker passere sakte forbi. Innimellom dukker det opp noen hytter. Først en sort tømmerhytte. Deretter en rød. «Åh, den hytta var stor!», tenkte jeg. Jeg skvetter nesten til og flytter hodelykta raskt etter for å se bedre. «Nei, det er ikke noe hytte der.», sier jeg til meg selv. Vi er på 1300 meters høyde, midt på Hardangervidda. Det er konkurranse. Ikke bare mot andre, men først og fremst en konkurranse mot deg selv, været og naturen. Det er Åsnes Expedition Amundsen 2020.

Les mer »

Hjemmelaget turmat

Her kommer en enkel forklaring på hvordan du kan lage din egen turmat til turer i sommer. Det er bare fantasien setter grenser for hva du kan lage!

Les mer »

Mat på tur

Er du en av de som sliter med hva du skal ta med av mat på tur? Tom for kreative ideer og kanskje litt lei av frysetørket mat? Her er noen kreative tips og forhåpentligvis litt inspirasjon som kan hjelpe deg!

Les mer »

Å sove på en fjelltopp

Utsikten ser ut som et maleri. Store fjell som skyter opp fra fjorden, og flere forskjellige farger som kaster seg hen over himmelen. Jeg hadde uten tvil kunne trodd at dette ikke var ekte, hvis jeg hadde sett et bilde, når jeg satt hjemme i hagen i Danmark. Men heldigvis står jeg her nå. Den eneste lyden jeg kan høre, er lyden av vinden som suser rolig. Og ja, så selvfølgelig også Matias som holder på å kravle ut av teltet.

Les mer »